image
Drobečková navigace

Úvod > Obecní úřad > Úřední deska > Strategie MAS

Strategie MAS



Vyvěšeno: 15. 3. 2021
Sejmuto:

Zapojte se do tvorby nové strategie! Pomůžete ovlivnit další vývoj regionu v příštích sedmi letech

Potřeby, plány a problémy jednotlivých obcí zjišťuje prostřednictvím dotazníkového šetření MAS – Partnerství Moštěnka. Výsledky jí pomohou při tvorbě nové Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS pro léta 2021 až 2027. K vyplnění dotazníku zve MAS všechny, kdo na území žijí. Zapojte se také a pojďte spolurozhodovat o dalším směřování regionu.

Víte, do čeho v příštích letech investovat? Napište nám to!

Novou strategii připraví MAS ke schválení během letošního roku. Vycházet přitom bude z komunitního plánování. Zapojit se do její tvorby mohou tedy všichni, kdo chtějí v regionu něco změnit nebo čerpat dotace: obce, podnikatelé, neziskové organizace, spolky. Vzhledem k aktuální epidemiologické situaci, kdy není možné se osobně scházet, máte možnost vyplnit dotazník, který najdete na webových stránkách MAS – Partnerství Moštěnka“ uvedla ředitelka MAS – Partnerství Moštěnka Markéta Poláchová Kropáčková.

 

Dotazník naleznete zde:

http://mas-mostenka.cz/mas/strategie-clld-21/dotaznikove-setreni-pro-pripravu-strategie-clld-21/.

 

Strategie je důležitým podkladem pro získání finančních prostředků na realizaci projektů.  Nápady, názory a podněty, které z dotazníkového šetření vyplynou, budou zpracovány do finální verze, takže každý bude mít možnost ovlivnit, do čeho se bude v příštích letech investovat. „Tedy zda se bude pokračovat v opravách chodníků, cyklostezek, investicích do škol nebo se zaměří větší pozornost na podporu zemědělců a podnikatelů,“ upřesnila ředitelka a vyzvala: „Zapojte se do tvorby strategie vy všichni, kdo chcete něco změnit nebo čerpat dotace.“

 

Nové programové období přinese i nové možnosti

 

Podle ředitelky MAS bude nové programové období podobné jako to stávající. „Otevřou se nám ale i trochu jiné a významnější možnosti než doposud,“ řekla Markéta Poláchová Kropáčková, která apeluje na všechny, kdo předpokládají, že budou prostřednictvím MAS čerpat podporu, aby se aktivně podíleli na přípravě strategie, a tím i na nastavení oblastí, které bude MAS v regionu podporovat.

 

S podporou mohou počítat i dobrovolní hasiči nebo školy

 

S dotacemi budou moct počítat i projekty, které nebývají podporovány z evropských fondů na národní úrovni. „Chceme se zaměřit např. na dobrovolné hasiče nebo kmenové třídy v základních školách,“ uvedla dále Markéta Poláchová Kropáčková s tím, že je ale nezbytné, aby přímo lidé z regionu řekli, co je pro ně důležité. „Potřebujeme, aby nás starostové seznámili s tím, na co jsou připraveni, na co by rádi čerpali, aby nám podnikatelé sdělili, co je pálí a s čím potřebují pomoci,“ dodala.

 

Kontakt pro další informace:

Markéta Poláchová Kropáčková

Tel.: 737 775 991

e-mail: marketa.kropackova@mas-mostenka.cz

 


Zpět na přehled
Naposledy změněno: 15. 03. 2021 13:34